16 Μαρτίου 2018

Panda Raid 2018: Το ασταμάτητο Fiat Panda κατακτά την έρημο

3.000 χιλιόμετρα, επτά διαδρομές και 400 ομάδες από όλο τον κόσμο, είναι μόνο μερικά από τα νούμερα ρεκόρ, του δέκατου Panda Raid, του αγώνα που είναι ανοικτός μόνο για κλασικά αυτοκίνητα Panda.

Mε αφετηρία τη Μαδρίτη μέχρι τη λίμνη Μοχάμεντ V, κυριαρχούν τα δύσβατα μονοπάτια, οι αμμώδεις εκτάσεις, τα ερημικά τοπία και ένας ατέλειωτος ορίζοντας, έως το θρυλικό Μαρακές.

Ένα καταπληκτικό ταξίδι, με ένα εμβληματικό αυτοκίνητο, τόσο εύκολο στον χειρισμό αλλά ταυτόχρονα και τόσο ανθεκτικό ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες. Από το 1980 που πρωτοπαρουσιάστηκε, τα χαρακτηριστικά αυτά το ακολουθούν έως και σήμερα.

Μαζί με τα κλασικά Panda, πήρε μέρος και το νέο Fiat Panda Cross 4x4, ένας συνδυασμός ασταμάτητου εξερευνητή της ερήμου και αδιαφιλονίκητου βασιλιά των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης.

Ο φυσικός κληρονόμος του μυθικού Panda 4x4 που ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια, το σημερινό Panda Cross 4x4, έχει τον μοναδικό χαρακτήρα των μεγαλύτερων high-end SUV, μόλις σε 3,7 μέτρα.

 

Την περασμένη Κυριακή έλαβε τέλος το Panda Raid 2018, ο συναρπαστικός αγώνας μόνο για μοντέλα Fiat Panda που φτιάχτηκαν πριν από το 2003. Διαθέτοντας εκδόσεις 4x2 και 4x4, ξεκίνησε από τη Μαδρίτη στις 3 Μαρτίου, φτάνοντας στο Μαρακές στις 10 Μαρτίου, διασχίζοντας τη μαροκινή έρημο. Η διαδρομή κάλυψε συνολικά 3.000 χιλιόμετρα, περνώντας από ηλιόλουστα χωριά και αμμώδη μονοπάτια, διασχίζοντας σκληρά δύσβατα εδάφη, τα οποία θα ήταν μια πρόκληση ακόμη και για μεγαλύτερα SUVs.

Καθιερωμένο πλέον στο ημερολόγιο Rally Raid -το οποίο περιλαμβάνει και το θρυλικό Ντακάρ- και παρά το ερασιτεχνικό του πνεύμα, το δέκατο Panda Raid προσέλκυσε τον αριθμό ρεκόρ των 400 αυτοκινήτων Panda, από τις τέσσερις γωνιές της Γης. Από την Αργεντινή και την Καμπότζη έως και την Πενσυλβάνια και την Ιταλία.

Ξεκινώντας από τη Μαδρίτη, το πολύχρωμο καραβάνι κατευθύνθηκε αρχικά προς την ακτή, στο λιμάνι του Motril, από όπου, μετά από σύντομο ταξίδι με φέρι, ταξίδεψε στη λίμνη Μοχάμεντ V (4 Μαρτίου). Από κει, η αποστολή αντιμετώπισε τεράστιες αμμώδεις εκτάσεις, ερημικές περιοχές και τοπία καθώς και έναν ατέλειωτο ορίζοντα. Στάσεις έγιναν στο Bni Tadjide (5 Μαρτίου), στην Errachidia (6 Μαρτίου), στην Merzouga (8 Μαρτίου) και στο Tansikht (9 Μαρτίου). Η τελική φάση έλαβε χώρα στις 10 Μαρτίου, τελειώνοντας στο θρυλικό Μαρακές.

Ένα καταπληκτικό ταξίδι που προσφέρει την περιπέτεια στη φύση και τα παρθένα τοπία, εδώ και 10 χρόνια. Με ένα εμβληματικό αυτοκίνητο, το οποίο μετράει συνολικά περισσότερες από 7,5 εκατομμύρια μονάδες από το 1980 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, μέχρι σήμερα. Εύκολο στο χειρισμό του και ταυτόχρονα τόσο ανθεκτικό ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες.

Μαζί με τα 400 κλασικά Panda στον αγώνα, βρέθηκε και ένα νέο Fiat Panda Cross 4x4, το οποίο κάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή. Μια συμβολική ενέργεια που έγινε για να ενώσει το παρελθόν και το παρών ενός από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα στην Ευρώπη, τα τελευταία 15 χρόνια. Με άλλα λόγια, ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των ευρωπαϊκών πόλεων απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εξίσου άνετος και στους αμμόλοφους της ερήμου.

Ο φυσικός κληρονόμος του μυθικού Panda 4x4, που ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια, το σημερινό Panda Cross 4x4 έχει τον μοναδικό χαρακτήρα των high-end SUV, σε μόλις 3,7 μέτρα.

Τα μυστικά της επιτυχίας του είναι ο μοναδικός συνδυασμός του συστήματος πρόσφυσης ενός γνήσιου off-road οχήματος, των χαρακτηριστικών ενός SUV, με τις εξωτερικές διαστάσεις, την αποτελεσματικότητα και την ευκινησία ενός αστικού αυτοκινήτου. Το Panda Cross 4x4 είναι ένα "crossover" γιατί μπορεί να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο - χάρη στην 4WD κίνηση και το Electronic Differential Lock, τα οποία πρώτο εισήγαγε στην αγορά. Προσελκύει μια μεγάλη γκάμα πελατών γιατί προσφέρει όλες τις σωστές απαντήσεις στις σημερινές ανάγκες της αυτοκίνησης.

Επιπλέον, η εκπληκτική επιτυχία του "Panda Raid 2018" είναι απλώς ένα από τα πολλά ρεκόρ. Για παράδειγμα, αποτέλεσε το πρώτο αυτοκίνητο πόλης με 4WD (1983), ήταν επίσης το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που έλαβε τον πολυπόθητο τίτλο "Car of the Year" (2004) και το ίδιο έτος ήταν επίσης το πρώτο αστικό αυτοκίνητο που ανέβηκε σε υψόμετρο 5.200 μέτρων, στην ορειβατική κατασκήνωση του Everest.

Και τα ρεκόρ συνεχίστηκαν το 2006, όταν το Fiat Panda έγινε το πρώτο αυτοκίνητο πόλης με φυσικό αέριο, που μπορούσε να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα. Σήμερα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του που προσφέρει τρεις εκδόσεις κινητήρων (βενζίνη, πετρέλαιο και βενζίνη/φυσικό αέριο), τρεις εκδόσεις (Urban look, City Cross και 4x4) και δύο τύπους μετάδοσης, χειροκίνητη και αυτόματη Dualogic.

 

16 Μαρτίου 2018

 

Τελευταία βίντεο

Σύνθετη αναζήτηση

Αναζήτηση...

Από
Έως
Αναζήτηση

Φωτογραφίες


Download

Σχετικες εικονες


Συνημμένα αρχεία