Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

01 Μαρ 2017

Fiat Chrysler Automobiles Safety Centre: 20.000 δοκιμές πρόσκρουσης και μια μακρά ιστορία

Το Fiat Chrysler Automobiles Safety Centre γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς ξεπέρασε τις 20.000 δοκιμές πρόσκρουσης από το 1961 μέχρι σήμερα, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της FCA για την ασφάλεια των επιβατών στα αυτοκίνητά της.

Fiat Chrysler Automobiles Safety Centre: 20.000 δοκιμές πρόσκρουσης και μια μακρά ιστορία

 

Το Fiat Chrysler Automobiles Safety Centre γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς έφτασε τις 20.000 δοκιμές πρόσκρουσης αποδεικνύοντας τη δέσμευση της FCA για την ασφάλεια των επιβατών στα αυτοκίνητά της.

Το Safety Centre εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Mirafiori το 1961, ενώ τον Μάρτιο του 1977 μεταφέρθηκε σε έναν πιο μοντέρνο και ευρύχωρο χώρο, στο Orbassano, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Στα 40 χρόνια λειτουργίας του κέντρου στο Orbassano, η FCA έχει κεφαλαιοποιήσει τις δεξιότητες των τεχνικών και την ακρίβεια των δοκιμαστικών μεθόδων του Safety Centre για να κατασκευάσει μοντέλα που προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνονται από τα πολλαπλά βραβεία ποιότητας που έχουν απονείμει διάφοροι ανεξάρτητοι οργανισμοί στα μοντέλα της εταιρείας.

Μετά από ριζική ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε το 2010, το Safety Centre είναι σε θέση να διεκπεραιώσει οποιαδήποτε δοκιμή πρόσκρουσης για ταχύτητες έως 100 χλμ/ώρα. Η ραγδαία αύξηση αυτών των δοκιμών τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνει τη δέσμευση της FCA να θέσει σε δοκιμασία τη λειτουργία πολλών συστημάτων και άλλων τμημάτων, πριν από την εμπορική διάθεση των αυτοκινήτων.

Με την ευκαιρία του διπλού ορόσημου, των 20.000 δοκιμών πρόσκρουσης και ταυτοχρόνως των 40 χρόνων λειτουργίας του Safety Centre στο Orbassano, η FCA εγκαινιάζει έναν νέο εξελιγμένο εξομοιωτή δοκιμών που θα είναι σε θέση να αναπαράγει ταχύτητες έως 60 φορές αυτή της βαρύτητας, ανάλογες με αυτές που αναπτύσσονται σε μια πραγματική πρόσκρουση, χωρίς ωστόσο να καταστραφεί το αμάξωμα. Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά και ολοκληρωμένα συστήματα στην αγορά σήμερα, η χρήση του οποίου είναι σημαντική για δοκιμές συγκεκριμένων τμημάτων του αυτοκινήτου, όπως, του ταμπλό, των ζωνών ασφαλείας, των καθισμάτων και των αερόσακων.

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

ΕΓΓΡΑΦΕΊΤΕ ΤΏΡΑ