Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

04 Ιουλ 2017

To Fiat 500 σε αναμνηστικό γραμματόσημο

Για να γιορτάσει τα 60 χρόνια του Fiat 500, η Fiat παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο γραμματόσημο αφιερωμένο στο διαχρονικό ιταλικό μοντέλο. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστήσεις της εταιρείας στο Mirafiori, στο Τορίνο, εκεί όπου κατασκευάστηκε το Fiat 500 το 1957...

To Fiat 500 σε αναμνηστικό γραμματόσημο

 

Για να γιορτάσει τα 60 χρόνια του Fiat 500, η Fiat παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο γραμματόσημο αφιερωμένο στο διαχρονικό ιταλικό μοντέλο. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστήσεις της εταιρείας στο Mirafiori, στο Τορίνο, εκεί όπου κατασκευάστηκε το Fiat 500 το 1957, παραβρέθηκαν ο Ιταλός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Ivan Scalfarotto, εκπρόσωποι των ιταλικών ταχυδρομείων και του εθνικού τυπογραφείου και νομισματοκοπείου, καθώς και κορυφαία στελέχη της εταιρείας, κ.κ. Alfredo Altavilla, COO στην περιοχή EMEA και Olivier François, Επικεφαλής της Fiat και CMO του ομίλου FCA.

 

Το συλλεκτικό αυτό αντικείμενο έχει εκτυπωθεί σε 1 εκατομμύριο αντίτυπα και πωλείται από σήμερα στην τιμή του 0,95€, αφιερωμένο στο μοντέλο που έγραψε ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητιστική βιομηχανία. Το γραμματόσημο του Fiat 500 απεικονίζει την άμεσα αναγνωρίσιμη σιλουέτα του κλασικού Fiat 500, καθώς και του σύγχρονου και εξίσου δημοφιλούς νέου Fiat 500. Ταυτόχρονα στο πάνω άκρο του, μπλε σε χρώμα, γραμματόσημου αναδεικνύονται οι ημερομηνίες 1957-2017 και οι λέξεις "Fiat Nuova 500" στην ίδια γραμματοσειρά που είχε χρησιμοποιηθεί στα διαφημιστικά φυλλάδια το 1957. Πρόκειται για ένα πραγματικό έργο τέχνης σε μινιατούρα, το οποίο αποτίει φόρο τιμής σε ένα μεγάλο όνειρο που έγινε πραγματικότητα, στο όνειρο της προσιτής μετακίνησης και της ελευθερίας.

 

Το 500 αποτελεί ένα θαύμα του Ιταλικού σχεδιασμού, αλλά πάνω από όλα, είναι το αυτοκίνητο που βελτίωσε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Το δημοφιλές μοντέλο έχει συνδεθεί με την οικονομική ανάκαμψη στην Ιταλία, χάρη στο οποίο η βιομηχανία αυτοκινήτων στη γείτονα χώρα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Σήμερα, το 80% των Fiat 500 πωλούνται εκτός Ιταλίας, αποτελώντας παράλληλα ένα κορυφαίο μοντέλο στην Ευρώπη.

 

Η Fiat επέλεξε αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο για να γιορτάσει τα γενέθλια του Fiat 500, το οποίο στα 60 χρόνια ζωής έχει μεταμορφωθεί σε πραγματικό σύμβολο χάρη στη λειτουργικότητα, το πρωτοποριακό σχήμα και τις τεχνολογίες που εισήγαγε, χαρακτηριστικά που είναι εμφανή στον σχεδιασμό, στο αξεπέραστο αμάξωμα και στην ευελιξία χρήσης. Κατέχοντας μια μόνιμη θέση στη συλλογή των προϊόντων μαζικής παραγωγής που διαθέτουν ψυχή και ισχυρή προσωπικότητα, το 500 για δεκαετίες τώρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στον σχεδιασμό αυτοκινήτου, με επιρροές στα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα.

 

Το 500 ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής βιομηχανίας το 2007, έχοντας σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα της τεχνολογίας και του σχεδιασμού και γνωρίζοντας αμέσως παγκόσμια επιτυχία. Πρόκειται για μια τεράστια, πολύτιμη κληρονομιά, για την οποία λίγοι κατασκευαστές έχουν την τύχη να νιώθουν υπερηφάνεια.

 

Με 60 χρόνια ιστορίας στις πλάτες του, το Fiat 500 είναι έτοιμο να ξεκινήσει ένα ακόμα, μακρύ ταξίδι, παραμένοντας σύμβολο του καλύτερου ιταλικού στιλ. Ένα διαχρονικό εμβληματικό μοντέλο, που προορίζεται για ακόμα μεγαλύτερη παγκόσμια αποδοχή, και το οποίο θα παραμείνει πάντα νέο, χάρη στις νεωτεριστικές παρεμβάσεις και στις ειδικές εκδόσεις που προσθέτουν αξία στη γκάμα με την πάροδο του χρόνου.

 

Άλλα περιεχόμενα