Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

24 Μαΐ 2017

Το νέο Fiat 500L

• Ακόμα πιο 500, πιο άνετο, πιο high-tech: αυτό είναι το νέο Fiat 500L. • Το 40% των μερών είναι νέα. • Ένας μοναδικός συνδυασμός ευρυχωρίας και πρακτικότητας. • Τρεις διαφορετικές εκδόσεις που καλύπτουν όλες τις ανάγκες: Urban, Cross και Wagon.

Το νέο Fiat 500L

 

  • Ακόμα πιο 500, πιο άνετο, πιο high-tech: αυτό είναι το νέο Fiat 500L.
  • Το 40% των μερών είναι νέα.
  • Ένας μοναδικός συνδυασμός ευρυχωρίας και πρακτικότητας.
  • Τρεις διαφορετικές εκδόσεις που καλύπτουν όλες τις ανάγκες: Urban, Cross και Wagon.

 

Ήρθε η στιγμή της ανανέωσης του Fiat 500L, μετά την πετυχημένη παρουσία του τα τελευταία πέντε χρόνια. Αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά που έχουν εδραιώσει την ευρωπαϊκή του κυριαρχία και την ηγετική θέση του στην κατηγορία, το πιο ευρύχωρο 500 παρέχει πλέον περισσότερη τεχνολογία και συνδεσιμότητα, διαθέτοντας παράλληλα πιο έντονη προσωπικότητα. Τα χαρακτηριστικά αυτά αναδεικνύονται και στις τρεις εκδόσεις του αυτοκινήτου: Urban, Cross και Wagon.

 

Ακόμα πιο 500

Το νέο 500L έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την οικογενειακή αίσθηση του μοντέλου, δίνοντας έμφαση στο ιδιαίτερο στυλ του. Η εξωτερική του εμφάνιση αναδεικνύει όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν συνοδεύσει το εμβληματικό ιστορικό μοντέλο από την αρχή της πορείας του. Με την ανανέωσή του όμως, το νέο 500L επιβεβαιώνει την ταυτότητά του με πιο ολοκληρωμένο τρόπο.

 

Οι πλέον σημαντικότερες σχεδιαστικές επεμβάσεις στο εμπρός μέρος αφορούν στους άνω εμπρός προβολείς με χρωμιωμένες ενθέσεις που παραμένουν στρογγυλοί και στα φώτα ημέρας τύπου LED, που σχηματίζουν τα δύο "μηδενικά" του 500. Επιπλέον, ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας και η μοντέρνα χρωμιωμένη γρίλια χαμηλά κάτω από τη μάσκα, δίνουν στο αυτοκίνητο μια αίσθηση κομψότητας. Ταυτόχρονα, μια οριζόντια χρωμιωμένη μπάρα στη μάσκα του ψυγείου τονίζει την ισχυρή προσωπικότητα του μοντέλου. Έτσι, το μπροστινό μέρος του 500L γίνεται ακόμα πιο θελκτικό. Με αυτές τις στιλιστικές λεπτομέρειες, το νέο 500L μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα και στο σκοτάδι.

 

Το κύριο χαρακτηριστικό του πίσω μέρους είναι τα χρωμιωμένα ένθετα που τονίζουν την οικογενειακή αίσθηση του μοντέλου. Τα φώτα ομίχλης και πορείας είναι τοποθετημένα χαμηλότερα στον προφυλακτήρα, καθιστώντας τη συγκεκριμένη αλλαγή περισσότερο λειτουργική παρά στυλιστική, με στόχο τον αποδοτικότερο φωτισμό.

 

Το νέο 500L είναι διαθέσιμο σε δέκα παστέλ ή μεταλλικά χρώματα και τρεις διαφορετικούς τύπους οροφής: στο χρώμα του αμαξώματος, σε γυαλιστερό μαύρο ή λευκό ή μαύρο ματ. Συνολικά διατίθενται περισσότεροι από 37 χρωματικοί συνδυασμοί με νέα χρώματα όπως το Μπλε Bellagio, το Πορτοκαλί Sicilian και Μπρονζέ Donatello.

 

Ένας μοναδικός συνδυασμός ευρυχωρίας και πρακτικότητας

Καινούργιοι είναι και οι εσωτερικοί χώροι του 500L, ξεκινώντας από τον σχεδιασμό του ταμπλό. Η συνολική αίσθηση που αποπνέει είναι περισσότερο high-tech και περισσότερο 500, όπως καταδεικνύει και η φωτεινή επιγραφή "500" πάνω στο ταμπλό. Συνολικά, η καμπίνα είναι άνετη και φωτεινή, με μια ευέλικτη διάταξη χώρων και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Διάχυτες παντού είναι και οι "πινελιές" 500. Ξεχωρίζει επίσης ο ανανεωμένος πίνακας οργάνων, όπου συναντά κανείς και μια έγχρωμη ψηφιακή οθόνη 3.5 ιντσών. Νέο σε σχεδίαση είναι και το τιμόνι με χρωμιωμένα ένθετα διακόσμησης. Ο αρμονικός συνδυασμός του ταμπλό με το τιμόνι παρέχει καλύτερη ορατότητα του πίνακα οργάνων, στην οποία συμβάλλει και ο λευκός φωτισμός.

 

Το νέο 500L διαθέτει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που εξασφαλίζουν κορυφαία ορατότητα και διευκολύνουν τον οδηγό στο παρκάρισμα. Έτσι αισθάνεται ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης γύρω του. Η καμπίνα είναι εξαιρετικά φωτεινή και χάρη στη μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή 1.5 τ.μ.. Διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, σταθερή ή με ηλεκτρικό άνοιγμα, η πανοραμική οροφή του Fiat 500L δημιουργεί ευχάριστο φωτισμό που χαρίζει μία αίσθηση ελευθερίας και ζεστασιάς στους επιβάτες.

 

Ενώ το πάνω μέρος του ταμπλό αναδεικνύει τη νέα προσωπικότητα του 500L, το κάτω μέρος εξασφαλίζει τη μέγιστη λειτουργικότητα με νέους και μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης υπάρχουν νέες προσθήκες που ενισχύουν την άνεση, όπως το κεντρικό υποβραχιόνιο, που σχεδιάστηκε εξ' ολοκλήρου από την αρχή. Ανασχεδιασμένος είναι και ο επιλογέας, ο οποίος τοποθετείται πιο ψηλά για καλύτερη εργονομία και μεγαλύτερη ευκολία οδήγησης, ενώ παράλληλα είναι διακοσμημένος με το λογότυπο "500".

 

Να σημειωθεί ότι η κάθε έκδοση εξοπλισμού έχει τη δική της προσωπικότητα. Η έκδοση εξοπλισμού Pop Star εκφράζει τη νεανική, λειτουργική και πρακτική πλευρά του μοντέλου, με ένα απόλυτα ταιριαστό ταμπλό στο χρώμα του αμαξώματος, μαύρα υφασμάτινα καθίσματα και λευκά vinyl ένθετα με το λογότυπο "500".

 

Η έκδοση εξοπλισμού Lounge εκφράζει κομψότητα και πολυτέλεια. Εδώ υπάρχει το αποκλειστικό ταμπλό με στάνταρ οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος UconnectTM HD Live και χρωμιωμένα διακοσμητικά ένθετα, ενώ δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει ανάμεσα σε ψυχρά ή ζεστά χρώματα ταπετσαρίας. Το ταμπλό είναι φινιρισμένο με τεχνικό ύφασμα στο χρώμα των καθισμάτων, προσδίδοντας άλλη μια πολυτέλεια.

 

Η έκδοση Cross εκφράζει στο έπακρο τη σπορ ψυχή και το πνεύμα της περιπέτειας του μοντέλου διαθέτοντας μια οθόνη 7 ιντσών, μαύρα υφασμάτινα καθίσματα και ένθετα vinyl τιτανίου με λογότυπο "500". Γκρι ή μαύρα δερμάτινα καθίσματα είναι επίσης διαθέσιμα στις εκδόσεις εξοπλισμού City και Wagon Lounge, καθώς και στην έκδοση Cross.

 

Η καμπίνα του 500L είναι κορυφαία στην κατηγορία του, χάρη στο γενναιόδωρο μήκος του χώρου επιβατών. Ο χώρος αποσκευών με το πίσω κάθισμα σε εμπρόσθια θέση αγγίζει τα 455 λίτρα για τις εκδόσεις City και Cross και τα 638 λίτρα για την έκδοση Wagon (416 λίτρα στην 7θέσια έκδοση). Η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1480 λίτρα για τις εκδόσεις City και Cross και 1784 λίτρα για την έκδοση Wagon με αναδιπλωμένα τα καθίσματα.

 

Ασφάλεια και άνεση

Ολόκληρη η γκάμα του 500L προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας με σκοπό να βελτιώσει την οδηγική εμπειρία, την άνεση και την ασφάλεια. Πρώτο και κυριότερο, το πολύ χρήσιμο Autonomous City Brake, το οποίο φρενάρει αυτόματα το 500L σε περίπτωση επικείμενης πιθανής σύγκρουσης σε ταχύτητες κάτω των 30 χλμ/ώρα. Άλλα κύρια στοιχεία του εξοπλισμού είναι ο καθρέφτης εποπτείας του παιδιού (για τους επιβάτες στην πίσω σειρά), οι νέας σχεδίασης προβολείς ημέρας τύπου LED και τα φώτα στάθμευσης που εξασφαλίζουν εξαιρετική ορατότητα.

 

Εξαιρετική ζεστασιά προσφέρει και ο εσωτερικός φωτισμός, τον οποίον φροντίζει το φως της καμπίνας στη βάση της κεντρικής κονσόλας, στο κεντρικό τούνελ και στις πόρτες. Εξελιγμένη είναι και η κάμερα οπισθοπορείας, με βελτιωμένη ανάλυση σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

 

Ακόμα πιο σημαντικά νέα έρχονται από τον τομέα της συνδεσιμότητας, καθώς στο νέο 500L κάνουν πρεμιέρα τα νέα εξελιγμένα συστήματα ενσωμάτωσης smartphone. Οι οδηγοί έχουν πρόσβαση πλέον στις εφαρμογές του smartphone κινητού τους απευθείας μέσα από την οθόνη αφής και υψηλής ευκρίνειας 7 ιντσών του συστήματος UconnectTM HD Live που είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό.

 

Τρεις καινούργιες εκδόσεις: Cross, Urban και Wagon

Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του 500L αναδεικνύεται στην έκδοση Cross, που έχει μήκος 4,28 μέτρα, μεταξόνιο 2,61 μέτρα, πλάτος 1,80 μέτρα και ύψος 1,68 μέτρα. Πρόκειται για ένα μοναδικής εμφάνισης crossover με νέους προφυλακτήρες και προστατευτική ποδιά, δύο νέες ζάντες 17 ιντσών με δίχρωμο διαμαντέ φινίρισμα και μια τολμηρή γρίλια που προσδίδει στο αυτοκίνητο μια πιο σπορ και macho εικόνα. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 25 mm και το νέο Mode Selector ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Περιστρέφοντας τον διακόπτη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις ρυθμίσεις: Normal, Traction+ και Gravity Control, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και τις συνθήκες του δρόμου. "Normal" είναι η ρύθμιση by default που προορίζεται για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι σε κανονικές συνθήκες. Η ρύθμιση "Traction+" μπορεί να ενεργοποιηθεί σε ταχύτητες κάτω των 30 χλμ/ώρα, και συμβάλλει στην εκκίνηση σε επιφάνειες με χιόνι, πάγο ή λάσπη, ενώ παράλληλα κατανέμει καλύτερα τη ροπή στον εμπρός άξονα, σταματώντας τον τροχό με τη λιγότερη πρόσφυση και μεταφέροντας τη ροπή στον τροχό με την υψηλότερη πρόσφυση. Στο "Gravity Control" η ταχύτητα διατηρείται σταθερή στις απότομες κατηφόρες, και μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν είναι σε λειτουργία η ρύθμιση Traction+. Η επιλεγμένη ρύθμιση εμφανίζεται στην οθόνη TFT.

 

Η αστική ψυχή του 500L βρίσκει απόλυτη έκφραση στην έκδοση Urban που διατίθεται με το επίπεδο εξοπλισμού Popstar και Lounge trim. Αποτελεί την επιτομή του αυτοκινήτου πόλης που διαθέτει ιδιαίτερο στυλ, πλούσιους χώρους για αποτελεσματική χρήση και πολύ καλή συμπεριφορά στην κίνηση της πόλης. Ένα αυτοκίνητο που καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες στην καθημερινή μετακίνηση. Οι διαστάσεις του 500L Urban είναι οι εξής: 4,24 μήκος, μεταξόνιο 2,61 μέτρα, πλάτος 1,78 μέτρα και ύψος 1,66 μέτρα.

 

Η έκδοση Wagon, που διατίθεται και σε 7-θεσια διαμόρφωση αποτελεί την ιδανική λύση για τον συνδυασμό της ευρυχωρίας και της ευελιξίας με το ιδιαίτερο στυλ του 500. Προσφέρεται με τις εξοπλιστικές εκδόσεις Popstar και Lounge, ενώ αποτελεί το πιο κόμπακτ επταθέσιο της αγοράς με μήκος 4,38 μέτρα.

 

Για τις διάφορες εκδόσεις του μοντέλου έχουν επιλεγεί για την Ελληνική αγορά οι πιο κατάλληλοι κινητήρες για να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών. Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει τον 1,4 λίτρων με 95 ίππους και τον 0,9 λίτρων TwinAir με 80 ίππους (και την έκδοση με CNG). Στα μηχανικά σύνολα του 500L ανήκουν και δύο κινητήρες πετρελαίου: ο 1,3 λίτρων 16V MultiJet 95 ίππων και ο 1,6 16V MultiJet που αποδίδει 120 ίππους. Όλοι οι κινητήρες είναι προδιαγραφών Euro 6 και συνδυάζουν πολύ καλές επιδόσεις με οικονομία καυσίμου.

 

Σχετικά με την Ελληνική αγορά, το νέο 500L αναμένεται να κοσμήσει τις εκθέσεις της Fiat στο τέλος του Ιουλίου. Οι δε τιμές πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα εντός του Ιουνίου ξεκινώντας από 16.500€ (αφορά την έκδοση 1.4 95hp Pop Star και δεν περιλαμβάνεται προωθητική ενέργεια), κρατώντας το μοντέλο σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα.

 

 

Άλλα περιεχόμενα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

ΕΓΓΡΑΦΕΊΤΕ ΤΏΡΑ