Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

25 Οκτ 2016

Η Fiat Chrysler Automobiles ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

H FCA στη Λίστα “Α” του Προγράμματος Κλιματικής Αλλαγής του CDP που περιλαμβάνει εταιρείες – ηγέτες στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η Fiat Chrysler Automobiles ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

 

H FCA στη Λίστα "Α" του Προγράμματος Κλιματικής Αλλαγής του CDP που περιλαμβάνει εταιρείες - ηγέτες στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.


Μέσα από την κατάταξή του στη Λίστα "Α" του Προγράμματος Κλιματικής Αλλαγής 2016 του CDP, ο όμιλος FCA αναγνωρίζεται για ακόμα μια χρονιά ως παγκόσμιος ηγέτης με αφορμή τη δέσμευσή του και τα αποτελέσματα που παρουσιάζει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Κάθε χρόνο, χιλιάδες εταιρείες συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του CDP, που παρέχει ανεξάρτητη αξιολόγηση της προσέγγισης και των αποτελεσμάτων αυτών των εταιρειών στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σημειώνεται πως μόνο το 9% των εταιριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατέλαβαν φέτος μια θέση στη Λίστα "Α". Τα αποτελέσματα αυτά δημοσιεύονται στην έκθεση του CDP για την Παγκόσμια Κλιματική Αλλαγή "Out of the starting blocks: Tracking progress on corporate climate action", που καταγράφει την πρόσφατη πρόοδο των μεγαλύτερων διεθνώς εισηγμένων εταιριών σε θέματα περιβάλλοντος.

 

Ο όμιλος FCA πιστεύει ότι οι αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις για την κλιματική αλλαγή και άλλα επείγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα, μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης που συνδυάζει την ατομική με τη συλλογική δέσμευση. Κρίνεται λοιπόν αναγκαία η κατάρτιση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής, την οποία θα συστήσουν από κοινού τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς και η επένδυση σε διαδικασίες και τεχνολογίες που  καθιστούν τη δέσμευση αυτή εφαρμόσιμη. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν κεντρικό ρόλο στο μοντέλο που ακολουθεί η FCA σε ό,τι αφορά στην υπεύθυνη λειτουργία της και έχουν αναγνωρισθεί ως τέτοια από το CDP στη βάση της διαφάνειας και της εύρυθμης λειτουργίας.

Τα κυριότερα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν το 2015 περιλαμβάνουν: 

  • ηγετική θέση στην Ευρώπη στα οχήματα φυσικού αερίου, με μερίδιο αγοράς που πλησιάζει το 50%
  • μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των βιομηχανικών μονάδων του Ομίλου παγκοσμίως, με μείωση των εκπομπών CO2 κατά  23,4% ανά παραγόμενο όχημα σε σύγκριση με το 2010
  • εξοικονόμηση 2,3 δισεκατομμυρίων m3 νερού σε όλες τις μονάδες του Ομίλου παγκοσμίως
  • ένταξη 225 επιχειρηματικών συνεργατών στο πρόγραμμα Αλυσίδας Εφοδιασμού του CDP, επεκτείνοντας την εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας και καλών πρακτικών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Από το 2012, η FCA είναι μια από τις λίγες εταιρείες που συμμετέχει ενεργά σε όλες τις πρωτοβουλίες του CDP (Κλιματική Αλλαγή, Νερό, Δάσος και Εφοδιαστική Αλυσίδα).

Ο CDP είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος παρέχει το μόνο παγκόσμιο σύστημα που έχουν στη διάθεσή τους εταιρίες και πόλεις για τη μέτρηση, αποκάλυψη, διαχείριση και ανταλλαγή σημαντικών περιβαλλοντικών πληροφοριών για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, την κατανάλωση νερού και τη διατήρηση των δασών. Ο CDP λειτουργεί για λογαριασμό 827 θεσμικών επενδυτών με περιουσιακά στοιχεία ύψους 100 τρισεκατομμυρίων $.

 

Λονδίνο, 25 Οκτωβρίου 2016

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

ΕΓΓΡΑΦΕΊΤΕ ΤΏΡΑ